Bouw een bevlogen en winstgevend topteam
Voor wie?

Voor leidinggevenden in het hoger management die willen leren hoe ze door leiding te geven op basis van vertrouwen een bevlogen topteam creëren.

Wanneer?

Donderdag 1 juni 2017

De huidige tijd voor veel leidinggevenden kenmerkt zich door druk zijn en (te) hard werken, van het rennen van de ene vergadering naar de andere en geleefd worden door de waan van de dag.

Waardoor je niet toekomt aan het bereiken van je eigen doelen; bijvoorbeeld het coachen en ontwikkelen van je medewerkers, klanten nog tevredener maken en visie uitdragen. Zodat je omzet- en winstdoelstellingen gegarandeerd zijn.

Veel leidinggevenden worstelen verder met ongemotiveerde medewerkers.
Medewerkers die allesbehalve bevlogen zijn maar wel het volgende laten zien:

  • niet productief genoeg zijn
  • hun verantwoordelijkheid niet nemen
  • te weinig initiatieven tonen
  • oplossingen van jou willen
  • bij het minste of geringste in de weerstand en klaagstand schieten.

Waardoor jij als manager misschien wel gefrustreerd of geïrriteerd bent dat dingen niet gaan zoals jij wilt dat ze gaan en daardoor moe en onvoldaan thuiskomt.

Als je ëën of meerdere van bovengenoemde zaken herkent dan is het tijd voor verandering. Want het kan echt anders. Wil je weten hoe? Kom dan naar mijn Event 'Bouw een bevlogen en winstgevend topteam', hoe zelfsturende teams tot meer resultaat leiden.

Een zelfsturende organisatie gebaseerd op het geven van vertrouwen is de oplossing voor bovengenoemde issues. Steeds meer organisaties in Nederland durven het aan om organisaties zelfsturend te maken. Waarom? Omdat het besef begint door te dringen dat deze organisaties veel beter presteren dan klassiek aangestuurde organisaties.

Het mooiste voorbeeld betreft de Braziliaan Ricardo Semler. Hij heeft het verlieslijdende productiebedrijf van zijn vader in de jaren 80 omgebogen naar een zeer winstgevende organisatie dat gebaseerd is op het geven van vertrouwen. Waarbij bijna alle beslissingen door werknemers worden genomen. Ook de Nederlanders Jos de Blok van Buurtzorg en de ondernemer Allard Droste hebben met groot succes organisaties gecreëerd waarbij werkplezier voorop staat, extreem laag ziekteverzuim heerst, geweldige teamspirit bestaat en veel betere resultaten worden gehaald.

Toch is het aantal organisaties dat over durft te gaan op deze onorthodoxe managementstijl, waarbij het vooral gaat om het loslaten van de controle, structuren en regels, nog steeds erg klein. Heel bijzonder gezien de klinkende resultaten van organisaties die het wel aandurven.

Waarom is het zo moeilijk om een zelfsturende organisatie te creëren?

Omdat je de oude klassieke patronen van leidinggeven moet loslaten. Veel leidinggevenden proberen wel los te laten maar hebben de neiging, als resultaten onder druk staan, de controle weer in handen te nemen. En gaan vanuit ongeduld oplossingen aandragen of beslissingen nemen omdat ze denken het toch beter te weten. Heel menselijk maar uiterst ineffectief. Medewerkers gaan weer achterover leunen en minder verantwoordelijkheid nemen omdat de baas het weer overpakt.

Het doorvoeren van een zelfsturende organisatie vraagt verder om veel lef en moed. Het vraagt ten eerste om visie; om een gedeelde droom over wat je met je organisatie wilt bereiken. En een visie over hoe je wilt leidinggeven en daar dan ook aan vasthouden. Hiervoor is nodig dat jij jezelf heel goed kent en weet wat je valkuilen zijn. Valkuilen die er voor zorgen dat je bijvoorbeeld weer terugschiet in de controle. En ook weet hoe je die valkuil omzet naar effectief gedrag zodat je wel bereikt wat je wilt.

Aangezien menig leider niet geleerd heeft welke valkuilen (onbewuste saboteurs) in de weg zitten om een zelfsturende organisatie te creëren beginnen veel organisaties niet aan deze onorthodoxe stijl van leidinggeven. Of beginnen, maar vallen na een tijdje weer terug in oude klassieke patronen.

Het goede nieuws is dat het zeker mogelijk is organisaties zelfsturend te maken. Je hebt alleen het volgende nodig:

Je hebt een nieuwe mindset nodig over hoe jij denkt bevlogen medewerkers te creëren waardoor goede resultaten vanzelfsprekend zijn.

Je zult faciliterend oftewel coachend leidinggeven moeten leren waarbij jouw rol ondersteunend is. Je zult leiding moeten geven dat gebaseerd is op 6 V's (geef Vertrouwen, geef Verantwoordelijkheid, geef Vrijheid, Vanuit Visie, Creëer Verbondenheid en Veiligheid).

En je moet ontdekken wat jouw grootste saboteurs zijn waarom je niet bereikt wat je wilt.

Tevens is het belangrijk dat je ideeën krijgt waar te beginnen. En je realiseren dat je deze nieuwe stijl stapje voor stapje kunt introduceren (Semler heeft er meer dan 10 jaar over gedaan zijn organisatie zelfsturend te maken). De meeste mensen zijn per definitie tegen verandering dus grote veranderingen doorvoeren werkt averechts.

Als je wilt leren hoe jij een bevlogen en winstgevend topteam creëert door leiding te geven op basis van vertrouwen dan nodig ik je graag uit op mijn event op 1 juni.

Je bereikt de volgende resultaten tijdens mijn event:

  • Je gaat naar huis met een Visie over hoe jij je organisatie zelfsturend kunt maken.

  • Je hebt ontdekt wat coachend leidinggeven volgens de 6 V's voor jou betekent en welke V's jij lastig vindt te bereiken. Tevens heb je ontdekt hoe je de V's kunt doorvoeren in de praktijk.

  • Je hebt handvatten en ideeën gekregen hoe jij bereikt dat medewerkers verantwoordelijkheid nemen, zelf oplossingen aandragen, goed samenwerken en achter de gezamenlijk gekozen doelen en visie staan. Zodat klanten optimale aandacht krijgen en blij zijn met je dienst of product.

  • Je hebt geleerd hoe je de regie pakt en rust krijgt zodat je minder hard hoeft te werken en veel meer tijd overhoudt voor zaken die je echt belangrijk vindt.

Opzet van de dag

Het is een zeer interactieve dag. Het is geschikt voor leiders die actief willen bijdragen. Je gaat aan de slag met een eigen ingebrachte casus zodat je leert hoe je anders met deze situatie om kan gaan waardoor je doelen bereikt worden. De dag na het event weet je concreet welke stappen je kunt zetten om deze doelen in de praktijk te brengen.

Referenties van mijn programma's

"Marjan laat je echt ervaren waar je kracht- en ontwikkelkanten zitten! Door de praktische invulling werd je door de stappen van de Haselhoffmethode geleid en op een hele veilige manier 'aan het werk gezet' met het omgaan met emoties en het omkeren van ineffectief gedrag. Dit alles bracht mijn persoonlijke ontwikkeling in een ander daglicht. Het heeft me zo aan het denken gezet, dat het ook na deze dag bleef hangen en ik er nog steeds mee bezig ben..."

Petra Oude Breuil, manager Marcant


"Ik heb heel veel trainingen gevolgd in mijn werkzame leven. Deze training van Marjan is echter de eerste die me heeft aangezet tot echte verandering. Een verandering die tot veel meer effectiviteit in mijn leven heeft geleid"

J. Bekhof, manager Belastingdienst


"Inspirerende dag waarbij zelfreflectie en oefeningen leiden naar een begin van een oplossing. Een louterende ervaring."

Rik Jacobs, partner notariskantoor

Over Marjan Haselhoff


Ik ben expert op het gebied van het ontwikkelen van leidinggevenden en hun teams. In de afgelopen jaren heb ik honderden managers geholpen om effectiever te worden en topteams te creëren vanuit ontspanning.

Het succesvolle boek 'Hoe krijgen ze me zo gek?' heb ik geschreven en ben daardoor veelgevraagd spreker van lezingen en masterclasses voor Managementboek en andere Managementpodia.

Door mijn jarenlange eigen ervaring als leidinggevende weet ik als geen ander wat het is om leidinggevende te zijn. Dit helpt me bij het inleven in de problematiek van managers.

Naar de website van BuroKracht >>

Mijn onderscheidende vermogen:

Ik geef geen tips, trucs en kant en klare oplossingen omdat ik geloof dat ik niet de waarheid in pacht heb. Tips komen van buitenaf en dat werkt naar mijn idee niet. Ze beklijven nooit zo goed als inzichten die jij vanuit je eigen ervaring op doet.

Mijn methode leert je naar jezelf kijken op een manier die dieper en verder gaat dan de meeste andere methodes (aldus mijn klanten). Het kan soms best confronterend zijn maar de diepgang zorgt voor blijvende verandering bij jou als leider.

Datum en locatie:Mijn event vindt plaats op donderdag 1 juni van 9.00 uur tot 17.00 uur op het mooie en sfeervolle landgoed Drakenburg in Baarn. Op mijn kosten krijg je er een heerlijke lunch bij.

Je investering

De investering voor deze dag is € 997,- excl. 21% btw.

Als je met meerdere collega's wilt komen dan krijg je elk nog een korting van € 50,-.

Meld je snel aan om een plek te reserveren want vol = vol.

Twee aantrekkelijke bonussen

Mijn boek
'Hoe krijgen ze me zo gek?'

Over het aanpakken van frustraties, ineffectief gedrag en andere werkdilemma's.
Maak leidinggeven leuk en succesvol!
T.w.v. van 19.95.

Je leert de methode van Geweldloos Communiceren.

Een methode die je leert hoe je op een effectieve manier je mensen aanspreekt en zo bereikt wat je wilt.

Marjan Haselhoff over
'Hoe krijgen ze me zo gek'

Betalingsmogelijkheden

Betaling via ideal of paypal. Je krijgt per mail direct een factuur die je, mocht je dat willen, bij je werkgever kunt declareren.

Betaling via een overschrijving. Je betaalt € 10,- aan administratiekosten.
Je krijgt automatisch een factuur toegestuurd.

Wil je met meerdere collega-leidinggevenden komen en € 50,- extra korting per persoon krijgen?
Na het invullen van onderstaand formulier kom je op een pagina waar je het aantal personen kunt opgeven.

Annuleringsregeling
Je kunt tot 3 weken voor aanvang van het Event nog annuleren zonder betalingsverplichting of met terug storting van het totale bedrag. Tot twee weken voor aanvang is 50% van het totaalbedrag verschuldigd. Bij annulering minder dan twee weken voor aanvang is het volledige bedrag verschuldigd.

Inschrijven

E-mail

Voornaam

Achternaam

Organisatie

Functie