MARJAN HASELHOFF

coach/trainer/auteur/spreker

Aanpak

Op deze pagina kun je lezen wat je kunt bereiken, wat mijn aanpak is, mijn filosofie en wat mij uniek maakt.

Met mijn programma’s en cursussen bereik je de volgende resultaten:

  • Onnodig tijd- en energieverlies behoren tot het verleden. Je leert hoe jij energie krijgt van je werk en meer tijd overhoudt voor zaken die jij belangrijk vindt.
  • Je leert hoe jij je energie en tijd op een effectieve wijze stopt in die dingen die ook werkelijk te beïnvloeden zijn.
  • Je leert hoe jij de regie voert over je werk, zodat je leeft en niet geleefd wordt. Dit levert rust en vrijheid op om de dingen te doen op jouw manier
  • Je ontdekt je eigen saboteurs (ineffectief gedrag) die je tegenhouden in het bereiken van het succes wat jij voor ogen hebt.
  • Je leert hoe jij je saboteurs omzet in effectief gedrag. Gedrag dat bijdraagt aan het vergroten van de successen van je team.
  • Jij creëert een team dat goed samenwerkt, verantwoordelijkheid neemt voor eigen gedrag, initiatieven ontplooit en hiermee topprestaties bereikt.

Wat is mijn filosofie?

Verandering begint bij jezelf. Ik merk dat veel managers de oorzaak van hun probleem neerleggen bij hun omgeving, de ander of de situatie. Mijn filosofie is dat bijna al je problemen op te lossen zijn door jezelf te veranderen. Door anders naar het probleem te kijken.

Je hebt een ‘bril’ op waarmee je naar iets kijkt. Deze bril bestaat uit overtuigingen die je in je leven veelal onbewust hebt opgebouwd. Deze overtuigingen bepalen wat je waarneemt, wat je ervaart en hoe je communiceert en je gedraagt.

De kunst is om je bewust te worden van je overtuigingen. Daarmee heb je de oplossing van bijna elk probleem in handen. Het kiezen van andere overtuigingen, een andere ‘bril’, zorgt er voor dat je nieuwe mogelijkheden voor je probleem ziet.

Hoe doe je dat? Door het volgende stappenplan te doorlopen.

Stap 1 Bewust worden dat je in patronen leeft en dat die leiden tot je gedrag en communicatie

Stap 2 Inzien dat patronen gevoed worden door onderliggende overtuigingen die jij in de loop van je leven, bewust of onbewust, hebt opgebouwd.

Stap 3 Je realiseren dat je 100% invloed hebt op het veranderen van je overtuigingen en daarmee je eigen gedrag/communicatie.

Stap 4 Ontdekken welk ineffectief gedrag je het meest in de weg zit om te bereiken wat je wilt.

Stap 5 Onderzoeken welke belemmerende overtuigingen leiden tot dit ineffectief gedrag.

Stap 6 Het omzetten van belemmerende overtuigingen in helpende overtuigingen waardoor je nieuwe mogelijkheden creëert om met ineffectief gedrag om te gaan.

Wat is mijn aanpak?

Ik geef geen tips en trucs. Ik nodig je uit om jezelf beter te gaan begrijpen waarom je doet wat je doet en zegt wat je zegt. Ik doe dit door het stellen van vragen en het inbrengen van nieuwe perspectieven die je aan het denken zetten.

Ik daag je uit om de diepte in te gaan. Om te onderzoeken wat de essentie is van je uitdagingen/issues in je werk. Zodat je inzichten krijgt in jouw gedrag en weet waar dat gedrag vandaan komt.

Jij beslist zelf of je wilt veranderen. Het is niet aan mij om jou te willen veranderen. Ik geloof dat echte verandering alleen maar tot stand komt als jij het zelf wilt.

Ik wil je nergens van overtuigen. Mijn aanpak is er op gericht om je aan het denken te zetten over je eigen effectiviteit, over je eigen patronen en het gedrag dat daar bijhoort.

Geloof niets van wat ik zeg. En dit meen ik serieus. Wat bedoel ik hiermee? Dat je gaat onderzoeken wat jij tot nu toe gelooft in je leven over jezelf, de ander en of je dat zo wilt houden. Zodat je bewuste keuzes maakt vanuit jezelf, en niet vanuit je omgeving, over wie je bent en/of wilt zijn.

Wat maakt mij uniek?

Ik ben positief confronterend. Het kan zijn dat ik je confronteer met ineffectief gedrag dat ik waarneem. Ik laat je daarbij volledig in je waarde. Mijn idee is dat iedereen goed is zoals hij of zij nu is. Er is alleen altijd ruimte voor groei om je verder te ontwikkelen.

Mijn gave is om snel het potentieel te zien waar jij kan groeien in je rol als leidinggevende. Ik zal niet schromen om je dit kenbaar te maken.

Je gaat zelf ervaren, en niet mentaal begrijpen, hoe je wilt veranderen. Mijn programma’s zorgen ervoor dat je zelf ontdekt waar jij kan groeien. Dit werkt vele malen beter dan het aanreiken van tips van buitenaf.

Ik gebruik een unieke mix van verschillende theorieën/filosofieën in mijn programma’s. De belangrijkste zijn: Stephen Covey, Eckhart Tolle, Byron Katie, de learning levels van Bateson, Speaking Circles, Geweldloze communicatie, Appreciative Inquiry