Voor wie?

Voor leidinggevenden in het hoger management die willen leren hoe ze door coachend leidinggeven een bevlogen topteam creëren.

Wanneer?
Donderdag 14 juni 2018 
Veel organisaties zijn doorgeschoten in regels en procedures waardoor er voornamelijk leiding wordt gegeven vanuit wantrouwen en controle. Met alle gevolgen van dien; ongemotiveerde medewerkers, hoog ziekteverzuim en ontevreden klanten.

Veel leidinggevenden zitten hierdoor vast in de vicieuze cirkel van (te) hard werken en (te) druk zijn omdat ze veel zaken naar zich toetrekken. Ze worden geleefd door de waan van de dag en rennen van de ene vergadering naar de andere.

Herken je dit? Grote kans dat je daardoor niet toekomt aan het bereiken van je eigen doelen: bijvoorbeeld het coachen en ontwikkelen van je medewerkers, klanten nog tevredener maken, innoveren of visie bedenken en uitdragen.

En misschien herken je ook wel dat je medewerkers: 

 • niet productief genoeg zijn
 • hun verantwoordelijkheid niet nemen
 • te weinig initiatieven tonen
 • oplossingen van jou willen
 • bij het minste of geringste in de weerstand en klaagstand schieten.

Waardoor jij als leidinggevende misschien wel gefrustreerd of geïrriteerd bent dat dingen niet gaan zoals jij wil dat ze gaan, daardoor moe en niet voldaan thuiskomt omdat je lange termijn resultaten niet gehaald worden.

De oplossing

Als je één of meerdere van bovengenoemde zaken herkent dan is het tijd voor verandering. Want het kan echt anders. Wil je weten hoe? Kom dan naar mijn Event ‘Bouw een bevlogen en winstgevend topteam’, leer hoe coachend leidinggeven tot zelfsturing en meer resultaat leidt.

Steeds meer organisaties komen er achter dat bevlogen medewerkers tot veel betere resultaten leiden. Bevlogen medewerkers zijn betrokken, hebben plezier in hun werk, gebruiken hun talenten waardoor ze veel meer gemotiveerd zijn om bij te dragen aan het halen van alle doelen en resultaten.

Maar hoe bereik je bevlogen medewerkers? Door ze vertrouwen, verantwoordelijkheid en vrijheid te geven. Maar er is meer nodig. Medewerkers willen gewaardeerd en serieus genomen worden en duidelijkheid krijgen over visie en doelen. Dit kan alleen maar als jij als leider aandacht en tijd besteedt aan je medewerkers.

Dit betekent tijd vrijmaken voor gesprekken met je medewerkers en weten waar je naar toe wilt met je team en/of organisatie. Tijd die veel leiders niet denken te hebben. De enige manier om de vicieuze cirkel van hard werken en geen tijd hebben te doorbreken is meer vertrouwen aan je medewerkers geven en dus meer loslaten. Dit betekent autonomie bij medewerkers leggen en je organisatie meer zelfsturend maken.

Dit vergt een andere stijl van leidinggeven namelijk coachend leidinggeven. Een stijl waarbij je ondersteunend en dienend bent in plaats van controlerend.

Waarom is het voor velen vaak zo moeilijk om een coachend leider te zijn?

Omdat je de oude klassieke patronen van leidinggeven moet loslaten. Veel leidinggevenden proberen wel los te laten maar hebben de neiging, als resultaten onder druk staan, de controle weer in handen te nemen. En gaan vanuit ongeduld oplossingen aandragen of beslissingen nemen omdat ze toch beter denken te weten. Heel menselijk maar uiterst ineffectief. Medewerkers gaan achterover leunen en nemen minder verantwoordelijkheid omdat de baas het (weer) oplost.

Het doorvoeren van een meer zelfsturende organisatie vraagt verder om veel lef en moed. Het vraagt ten eerste om visie; om een gedeelde droom over wat je met je organisatie wil bereiken. En een visie over hoe je wil leidinggeven en daar dan ook aan vasthouden. Hiervoor is nodig dat jij jezelf heel goed kent en weet wat je valkuilen zijn. Valkuilen die er voor zorgen dat je bijvoorbeeld weer terugschiet in de controle. En ook weet hoe je die valkuil omzet naar effectief gedrag zodat je wel bereikt wat je wilt.

Aangezien menig leider niet geleerd heeft welke eigen valkuilen in de weg zitten om een coachend leider te worden beginnen veel organisaties niet aan het doorvoeren van meer autonomie in de organisatie. Of beginnen, maar vallen na een tijdje weer terug in oude klassieke patronen.

Het goede nieuws is dat het zeker mogelijk is een coachend leider te worden. Je hebt alleen het volgende nodig:

 • Je hebt een nieuwe mindset nodig over hoe jij denkt bevlogen medewerkers te creëren waardoor goede resultaten vanzelfsprekend zijn.
 • Je zult het 6 V model van coachend leidinggeven moeten kunnen toepassen in de praktijk (geef Vertrouwen, geef Verantwoordelijkheid, geef Vrijheid, Vanuit Visie, Creëer Verbondenheid en Veiligheid).
 • En je moet ontdekken wat jouw grootste saboteurs (valkuilen) zijn waarom je niet bereikt wat je wilt.
 • Tevens is het belangrijk dat je ideeën krijgt waar te beginnen. En je realiseren dat je deze nieuwe stijl stapje voor stapje kunt introduceren. De meeste mensen zijn per definitie tegen verandering dus grote veranderingen doorvoeren werkt averechts.

Je bereikt de volgende resultaten tijdens mijn event

 • Je gaat naar huis met een Visie over hoe jij een coachende leider wilt worden en meer autonomie bij je medewerkers leert leggen.
 • Je hebt ontdekt wat coachend leidinggeven volgens de 6 V’s voor jou betekent en welke V’s jij lastig vindt toe te passen. Tevens heb je ontdekt hoe je deze V’s wel kunt doorvoeren in de praktijk.
 • Je hebt handvatten en ideeën gekregen hoe jij bereikt dat medewerkers verantwoordelijkheid nemen, zelf oplossingen aandragen, goed samenwerken en achter de gezamenlijk gekozen doelen en visie staan. Zodat klanten optimale aandacht krijgen en blij zijn met je dienst of product.
 • Je hebt geleerd hoe je de regie pakt en rust krijgt zodat je minder hard hoeft te werken en veel meer tijd overhoudt voor zaken die je echt belangrijk vindt.
Opzet van de dag

Het is een zeer interactieve dag. Het is geschikt voor leiders die actief willen bijdragen. Je gaat aan de slag met een eigen ingebrachte casus zodat je leert hoe je anders met deze situatie om kan gaan waardoor je doelen bereikt worden. De dag na het event weet je concreet welke stappen je kunt zetten om deze doelen in de praktijk te brengen.

Over Marjan Haselhoff
Ik ben expert op het gebied van het ontwikkelen van leidinggevenden en hun teams. In de afgelopen jaren heb ik honderden leiders geholpen om effectiever te worden en topteams te creëren vanuit ontspanning.

Het succesvolle boek ‘De moed om te vertrouwen’ heb ik geschreven en ben daardoor veelgevraagd spreker van lezingen en masterclasses voor Managementboek en andere Managementpodia.

Door mijn jarenlange eigen ervaring als leidinggevende weet ik goed wat het is om leidinggevende te zijn. Dit helpt me bij het inleven in de problematiek van managers.

Naar de website van BuroKracht >>

Mijn onderscheidende vermogen

Ik geef geen tips, trucs en kant en klare oplossingen omdat ik geloof dat ik niet de waarheid in pacht heb. Tips komen van buitenaf en dat werkt naar mijn idee niet. Ze beklijven nooit zo goed als inzichten die jij vanuit je eigen ervaring op doet.

Mijn methode leert je naar jezelf kijken op een manier die dieper en verder gaat dan de meeste andere methodes (aldus mijn klanten). Het kan soms best confronterend zijn maar de diepgang zorgt voor blijvende verandering bij jou als leider.

Datum en locatie

Mijn event vindt plaats op donderdag 14 juni van 9.00 uur tot 17.00 uur op het mooie en sfeervolle landgoed Drakenburg in Baarn. Op mijn kosten krijg je er een heerlijke lunch bij.

Referenties van mijn programma’s

“Ik vond het echt top gisteren. Ik heb de oefeningen ter reminder aan mijn bureau op gehangen. Ik heb de afgelopen jaren heel veel van dit soort workshops en masterclasses gedaan, maar er zijn er maar weinig waar ik enthousiast van werd. Jouw visie is echt super. Ik lees nooit boeken maar in dit geval maak ik een uitzondering. Ik ben wel van plan jouw boek te gaan lezen.”

Peter Hommes, projectleider Tervoort Egmond

“Marjan laat je echt ervaren waar je kracht- en ontwikkelkanten zitten! Door de praktische invulling werd je door de stappen van de Haselhoffmethode geleid en op een hele veilige manier ‘aan het werk gezet’ met het omgaan met emoties en het omkeren van ineffectief gedrag. Dit alles bracht mijn persoonlijke ontwikkeling in een ander daglicht. Het heeft me zo aan het denken gezet, dat het ook na deze dag bleef hangen en ik er nog steeds mee bezig ben…”

Petra Oude Breuil, manager Marcant

“Voor mij was dit echt top, je leert heel veel over jezelf in korte tijd maar je moet er wel voor open staan om dit toe te laten.”

Remco Mur, directeur Versluys Verkeerstechniek

“Ik heb heel veel trainingen gevolgd in mijn werkzame leven. Deze training van Marjan is echter de eerste die me heeft aangezet tot echte verandering. Een verandering die tot veel meer effectiviteit in mijn leven heeft geleid”

J. Bekhof, manager Belastingdienst

“Inspirerende dag waarbij zelfreflectie en oefeningen leiden naar een begin van een oplossing. Een louterende ervaring.”

Rik Jacobs, partner notariskantoor

Je investering

De investering voor deze dag is € 997,- excl. 21% btw.

Als je met meerdere collega’s wilt komen dan krijg je elk nog een korting van € 50,-.

Meld je nu vast aan om een plek te reserveren want vol = vol.

Twee aantrekkelijke bonussen

Mijn boek

‘De moed om te vertrouwen’

Leidinggeven is controle houden door los te laten

T.w.v. van € 22,50

Je leert de methode van Geweldloos Communiceren.

Een methode die je leert hoe je op een effectieve manier je mensen aanspreekt en zo bereikt wat je wilt.

Marjan Haselhoff over
‘De moed om te vertrouwen’
Betalingsmogelijkheden

Betaling via ideal of paypal. Je krijgt per mail direct een factuur die je, mocht je dat willen, bij je werkgever kunt declareren.

Betaling via een overschrijving. Je betaalt € 10,- aan administratiekosten.
Je krijgt automatisch een factuur toegestuurd.

Wil je met meerdere collega-leidinggevenden komen en € 50,- extra korting per persoon krijgen?
Na het invullen van onderstaand formulier kom je op een pagina waar je het aantal personen kunt opgeven.

Annuleringsregeling
Je kunt tot 3 weken voor aanvang van het Event nog annuleren zonder betalingsverplichting of met terug storting van het totale bedrag. Tot twee weken voor aanvang is 50% van het totaalbedrag verschuldigd. Bij annulering minder dan twee weken voor aanvang is het volledige bedrag verschuldigd.

Inschrijven
E-mail

Voornaam

Achternaam

Organisatie

Functie