‘In 9 stappen een effectieve leider worden’

Over het aanpakken van frustraties, ineffectief gedrag en andere werkdilemma’s

Voor wie is deze e-Learning bedoeld? Voor MT-leden, directie-leden en ambitieuze hoger kader leidinggevenden die op hun eigen tijd en online veel willen leren over het vergroten van hun effectiviteit.

Merk je wel eens dat leidinggeven je niet altijd even makkelijk afgaat? Dat je niet altijd datgene bereikt wat je wilt? En ook niet goed weet hoe je dit wel kunt bereiken?

Het kan zijn dat je één van de volgende scenario’s herkent:

 • Je wordt geleefd door de waan van de dag waardoor je niet toekomt aan je eigen agenda en doelen.
 • Je team is niet zelfstandig genoeg. Je mensen ontplooien te weinig initiatieven.
 • Het lukt je onvoldoende je medewerkers betrokken en gemotiveerd te krijgen. Ze klagen meer dan je lief is.
 • Je mensen nemen te weinig verantwoordelijkheid waardoor ze er de kantjes vanaf lopen.
 • Het lukt je niet voldoende draagvlak te creëren voor je beslissingen waardoor je team niet hecht genoeg is en onvoldoende samenwerkt.

Misschien denk je dat de oplossing ligt bij het veranderen van je mensen. Helaas is dat niet zo. Wil jij van jouw team een succesvol team maken dan zul jij moeten ontdekken waar JIJ vastloopt in je eigen functioneren en effectiviteit. Het herkennen van je eigen ineffectieve gedrag is daarin cruciaal.

Via Springest (een opleidingsinstituut) wordt mijn e-learning ook verkocht. Referenties worden verzameld en hieronder weergegeven:

De kans is groot dat jouw ineffectieve gedrag in het volgende rijtje staat:

 • Je vindt het moeilijk los te laten
 • Je wilt sneller dan je team
 • Je vindt het moeilijk om vertrouwen te geven
 • Je wilt te veel controleren
 • Je wilt te snel zelf oplossingen bedenken voor je mensen
 • Je vindt het lastig om verantwoordelijkheid daar neer te leggen waar hij hoort
 • Je hebt moeite met Nee zeggen, moeite om grenzen aan te geven
 • Je merkt dat je continue achter de feiten aanloopt
 • Je wordt geleefd door de waan van de dag of door je overvolle agenda en hebt te weinig regie over je werk
 • Je vindt het lastig om de confrontatie aan te gaan met anderen

Roept dit veel herkenning bij je op?

Zo ja, dan kan ik me voorstellen dat je wilt leren hoe je jouw ineffectieve gedrag omzet in effectief gedrag. Zodat jij die succesvolle manager bent die:

 • Op een effectieve manier zijn/haar team aanstuurt zodat leidinggeven energie geeft ipv dat het energie kost
 • Tijd heeft voor dingen die jij belangrijk vindt, bijvoorbeeld het coachen van je medewerkers zodat je het maximale uit hen haalt
 • De volledige regie over zijn of haar team heeft waardoor je niet geleefd wordt maar leeft.
 • Een team creëert die uitstekende resultaten behaalt, goed samenwerkt en waar klanten uitermate tevreden over zijn.

Waarom is het zo lastig om op een effectieve manier leiding te geven?

Leidinggeven gaat over het waarnemen van jezelf, jezelf begrijpen waarom je doet wat je doet. De meeste mensen hebben niet geleerd hoe ze zichzelf kunnen doorgronden en hebben vaak ook geen idee dat het grootste deel (95%) van eigen gedrag onbewust is. Ze zijn zich dus ook niet bewust van de effecten van eigen ineffectief gedrag.

Aangezien een succesvol team begint met een succesvolle en effectieve manager, is het noodzakelijk om je ineffectieve automatische patronen te ontdekken. En leert hoe je niet effectief gedrag omzet naar effectief gedrag.

Wil jij leren hoe je een effectieve leidinggevende wordt?

Dan is mijn e-Learning ‘In 9 stappen een effectieve leider worden’ de oplossing! Je ontdekt hoe je met de Haselhoff methode (9 stappen) op een zeer effectieve manier leert omgaan met bijna alle problemen die je tegenkomt in je werk als leidinggevende. Tevens ontvang je mijn boek ‘De moed om te vertrouwen’ als naslagwerk.

Wat levert deze e-Learning je op?

 • Je krijgt inzicht in je eigen gedrag en ontdekt welk gedrag effectief en niet effectief is
 • Je ontdekt dat je met één methode bijna al je problemen en worstelingen kunt aanpakken. Je leert stapsgewijs hoe je deze aanpak kunt integreren in je werk.
 • Je leert om vanuit rust je werk te doen
 • Je leert om alleen die dingen te doen die werkelijk effectief zijn en verschil maken
 • Je ontdekt hoe je met minder tijd en energie betere resultaten met je team haalt waardoor je evenwicht in je werk/prive balans krijgt
 • Je leert je team gemotiveerd en betrokken te krijgen zodat ze initiatieven ontplooien
 • Je ontdekt hoe je tijd en aandacht geeft aan je mensen door het voeren van effectieve coachgesprekken. Zodat je het maximale uit je mensen haalt
 • Waardoor je uiteindelijk ontspannen en succesvol leidinggeeft, te team soepel draait en uitmuntende resultaten behaalt

“Je E-learning heeft veel gedaan. Ik heb geleerd dat ik zelf als klein radartje heel veel kan veranderen om me heen. Hoe? Door zelf te veranderen; door problemen bij me zelf te houden. Belangrijk is om geen vooroordelen te hebben, open te staan en te zien wat anderen je als kado geven. Je e-Learning is heel duidelijk en helder omschreven met goede oefeningen. Eigenlijk vind ik dat iedereen dit zou moeten krijgen, en dan al op de middelbare school! Dat zou een hoop gedoe schelen en economisch veel opleveren! Een mega bezuiniging in gedoe. Doe er iets groots mee!” 
Ingela de Witte, manager

“De cursus heeft mij veel inzichten gegeven. O.a. waar mijn irritatie vandaan komt en wat het effect is op het leidinggeven. Hierdoor is meer rust ontstaan. Ook in privé situaties merk ik dat ik anders met lastige situaties omga. Een cursus om iedere leidinggevende aan te bevelen. Leidinggeven is geen zware opgave meer!”Netty Vink, clustermanager

“Via deze e-learning heb ik echt gemerkt hoeveel mijn eigen gedrag het gedrag van mijn medewerkers beïnvloedt. Positief, maar ook negatief. Dat was echt een eye-opener! Ik probeer nu meer bewuster hier mee om te gaan, dat lukt niet altijd, maar oefenining baart kunst!” Ingrid Bouma, manager

Waarom zou je dit product van mij kopen?

Ik ben zelf leidinggevende geweest en heb toen ervaren hoe het is om succesvol leiding te geven. Maar ook ervaren hoe het is om vast te lopen. Ik ben gaan inzien dat ik niet de situatie om mij heen moet willen veranderen wanneer ik niet tevreden ben met de manier waarop dingen gaan, maar beter zelf kan veranderen.

Het heeft er voor gezorgd dat ik eigenaarschap heb genomen over mijn eigen gecreëerde problemen en geleerd heb hoe ik eigen dilemma’s, die uiteraard nog steeds op mijn pad komen, zelf kan oplossen. Een rijkdom die er voor zorgt dat ik het leven leid wat ik wil omdat ik bewuste keuzes maak. Hetgeen me veel rust, energie en vrijheid oplevert.

Mijn aanbod

De prijs voor mijn e-Learning is € 97,- excl. 21% BTW.

Schaf de e-Learning dus snel aan en begin vandaag nog met het maken van de eerste stappen om een effectieve en succesvolle leider te worden.

Opzet e-Learning

De e-Learning bestaat uit 9 modules met in totaal ruim 60 pagina’s leerstof. Elke module bevat één stap van de Haselhoff methode. Elke 5 dagen ontvang je een mail waarin je het betreffende deel kunt downloaden. De e-learning duurt dus zo’n 45 dagen.

Uiteraard kun je de e-learning ook in je eigen tempo doorwerken!

De e-learning is voor leidinggevenden die liever online leren dan mijn boek lezen (inhoud e-learning komt overeen met mijn boek ‘De moed om te vertrouwen’).

Elke module bestaat uit:

 • Een video-opname van mij van 2 minuten waarin ik een samenvatting geef van de betreffende stap.
 • Theorie aangevuld met plaatjes en figuren, gevolgd door oefeningen. Het is heel belangrijk om tussen de mails door de oefeningen toe te passen in je werk. Pas dan bereik je de beloofde resultaten. Het valt of staat dus met je eigen inzet.
 • Een case die als rode draad door de hele e-learning heen loopt. Het is een op waarheid gebaseerde case van een leidinggevende die ik begeleid heb. In elke mail wordt een stap uitgewerkt.

Aan het eind van de e-learning ontvang je t.w.v. € 22,50 als naslagwerk mijn boek ‘De moed om te vertrouwen’. Deze ontvang je gratis nadat je een kort evaluatieformulier hebt ingevuld.

Bonus

Als bonus krijg je, nadat je alle modules hebt ontvangen, een gratis implementatiesessie om te ontdekken wat je nog nodig hebt om alle inzichten te implementeren in de praktijk. Het is een telefonische sessie van 30 minuten met mij.

 

Bestellen

Als je de e-learning wilt bestellen dan kan dit door te mailen naar marjan.haselhoff@burokracht.nl