kop6_evenpersoonlijk

Mijn mislukkingen toegeven! Doodeng. Waarom? Omdat ik me schaam voor dingen die flink fout zijn gegaan. Toch weet ik uit ervaring dat het heilzaam is mislukkingen toe te geven; om mijn schaamte opzij te zetten. Omdat er altijd wel een leermoment in zit, het oplucht, de wereld doordraait, mensen mij nog steeds aardig vinden. En omdat ik weet dat het toegeven van mislukkingen jou een goed gevoel oplevert want jij herkent je dan in mij. Je hebt zelf namelijk ook regelmatig mislukkingen (veronderstel ik). Door het leed van een ander voel jij je vervolgens minder alleen en slecht. Herkenbaar?

Ik ga daarom met de billen bloot. Uit mijn reeks mislukkingen kies ik er één. Dat is het moment dat ik werd opgeleid als coach/trainer. Ik mocht een deel van een training geven. Degene die mij coachte had het eerste deel begeleidt en ik mocht het overnemen. Helaas ging alles mis. Ik voelde dingen niet goed aan, zei daardoor rare dingen waardoor de groep in de weerstand raakte. Ik voelde dat het mis ging maar zei niets en ging gewoon door waardoor het alleen maar erger werd. De evaluaties spraken boekdelen. Wat voelde ik me ellendig. Ik kon wel door de grond zakken. Ik schaamde me diep voor deze nederlaag en had geen idee hoe dit te verwerken.

Mijn schaamte ging over de twijfel over mijn eigen kunnen. Mijn zelfvertrouwen had een enorme deuk opgelopen. Ik had me volledig geïdentificeerd met de overtuiging dat ik er pas toe doe als ik iets kan/presteer.

Gelukkig kon ik op een gegeven moment inzien dat ik mijn ‘zijn’ niet in twijfel hoefde te trekken. Ik had alleen iets ‘gedaan’ wat niet handig was. ‘Zijn’ en ‘doen’ zijn, in mijn optiek, twee heel verschillende zaken. Ik maakte mijn ‘zijn’ afhankelijk van mijn ‘doen’. Als mens hoef ik me echter niet mislukt te voelen als ik iets onhandigs doe. Op zijnsniveau ben ik oké zoals ik ben, doe ik er toe, mag ik er zijn en mag ik van mezelf houden. Los van wat ik doe! Helaas is de realiteit vaak zo dat mijn mislukkingen en fouten een deuk geven in mijn ‘zijn’.

Het besef dat er een verschil is in ‘zijn’ en ‘doen’ is voor mij heel helpend mijn mislukkingen een plek te geven en te accepteren dat ik met vallen en opstaan van mijn fouten mag leren. Mijn leermoment was dat ik beter naar mijn gevoel had moeten luisteren. Ik voelde aan dat het mis ging en toch ging ik door. Ik had het beter kunnen benoemen.

Dit keer lees je in mijn eZine waarom het toegeven van mislukkingen zo effectief is in je werk als leidinggevende.

Veel leesplezier.

Hartelijke groeten,

Marjan Haselhoff

Oefening: Fouten en mislukkingen? Geef ze een kans!

Merk je dat je het liefst je eigen fouten en mislukkingen verdoezelt? Ze wegstopt zodat je er niet meer bij stil hoeft te staan? Maar dat jij daardoor jezelf soms in allerlei bochten moet wringen om niet te laten merken dat je fouten hebt gemaakt?

Veel mensen hebben de neiging hun eigen mislukkingen weg te drukken. Willen niet toegeven dat ze soms fout zitten. De ellende is echter dat het wegdrukken van fouten onbewust veel energie kost.

Schaamte

Waarom vinden we het vaak zo moeilijk fouten toe te geven? Omdat we ons diep van binnen schamen dat we een fout hebben gemaakt. Het is te pijnlijk toe te geven dat we iets doms hebben gezegd, een vervelende opmerking hebben gemaakt naar een collega, een deadline niet hebben gehaald, een afspraak vergeten hebben etc.

Het gevoel van schaamte komt voort uit overtuigingen. We zijn onbewust van alles gaan geloven over onszelf en de ander waardoor we lading creëren op het maken van fouten.

Vaak gaan overtuigingen, die achter schaamte liggen, over iets als; “wat zal de ander wel niet van me denken”, “de ander zal me wel waardeloos vinden”, “me niet meer aardig vinden”, “niets meer met me te maken willen hebben.”

Realiseer je dat jij je op zo’n moment in een enorme afhankelijkheid zit. Je gevoel wordt bepaald door wat een ander van jou vindt of denkt. Je bent iets aan het halen (namelijk bevestiging, erkenning, waardering etc.). Dit ben je aan het halen omdat je zelf een tekort hebt. Stel jezelf daarom de vraag; wat is het tekort dat jij aan het invullen bent? Wat geef jij jezelf niet wat de ander jou moet geven maar waar de ander uiteraard niet verantwoordelijk voor is. De meeste mensen hebben niet door dat dit mechanisme zich in onszelf afspeelt. Dat jij iets aan het halen bent waar je zelf verantwoordelijk voor bent. Tekorten gaan vaak over te weinig eigenwaardering en/of zelfvertrouwen, jezelf niet goed vinden om wie je bent (niet mogen falen).

Een voorbeeld

Mark is leidinggevende van een verkoopteam. Hij heeft iets heel onhandigs gedaan richting een belangrijke klant waardoor een grote deal niet doorging. Hij heeft lopen pushen waardoor de klant in de weerstand raakte. Achteraf realiseert hij zich dat hij niet slim bezig was. Hij schaamt zich echter om deze fout toe te geven aan zijn eigen team en leidinggevende. Hij zegt dat het niet aan hem ligt, maar dat de klant gewoon een verkeerde beslissing heeft genomen. Zijn team gelooft hem en gaat mee in het beschuldigen van de klant.

Mark heeft zichzelf diep ingegraven door deze actie. Door ontkenning van zijn eigen fout zorgt hij er voor dat zijn team en leidinggevende slecht over de klant denken.

Mark doet dit omdat hij zich schaamt zijn fout toe te geven. Deze schaamte blijkt voort te komen uit de volgende belemmerende overtuigingen: “mijn team zal me wel dom vinden als ik dit vertel”, “ze zullen denken dat ik niet capabel ben”, “mijn eigen leidinggevende zal me gaan veroordelen als ik mijn fout vertel.”

Mark is onbewust veel bezig met wat de ander van hem vindt. Hij zit hier in een afhankelijkheid. Hij is op zoek naar bevestiging. En dit haalt hij omdat hij, in het moment van schaamte, een tekort aan vertrouwen in zichzelf heeft. Zijn kernovertuiging is dat hij denkt dat hij er niet toe doet.

Diep in zijn hart weet Mark natuurlijk wel dat het veel eerlijker en daardoor effectiever was geweest toe te geven dat hij een fout had gemaakt.

Iets wat je echter als lastig ervaart om te doen kun je pas overwinnen wanneer je de angel (kernovertuiging) achterhaalt. Anders gezegd: wanneer je achterhaalt welke angst je niet wilt voelen. Mark wilde de angst (overtuiging) niet voelen dat hij er niet toe doet.

Veel van dit soort overtuigingen komen voort uit het idee dat we moeten presteren. Veel mensen krijgen vanuit de opvoeding onbewust mee dat ze pas iets voorstellen als ze iets doen. We leggen in onze maatschappij meer de nadruk op ‘doen’ dan op ‘zijn’. De uitdaging voor velen is om onvoorwaardelijk van jezelf te houden om wie je bent. Los van wat je doet. Moeten doen en presteren zorgt namelijk voor afhankelijkheid. Door het ‘doen’ ben je bevestiging van anderen aan het halen vanuit je eigen tekort.

Stop dus met halen. Vul je eigen tekort zelf in. Hoe doe je dit? Door andere dingen te gaan geloven over jezelf. Voor Mark betekende dit inzicht dat hij ging geloven dat hij er toe doet. Belangrijk is dat je het ook echt gelooft. Pas dan zul je deze helpende overtuiging echt voelen.

Voor Mark betekende deze helpende overtuiging dat hij in staat was zijn mislukking toe te geven. Door het voelen van de angst en het accepteren hiervan verdween die angst. De effecten van zijn nieuwe gedrag waren groot. Zijn team was blij dat hij zijn fouten toegaf. Mark nam verantwoordelijkheid voor zijn gedrag en dat werd gewaardeerd. Op deze manier opende Mark de weg om zich kwetsbaar op te stellen. Dit had uiteindelijk impact op het hele team, namelijk dat ook anderen fouten durven toe te geven.

Het stappenplan om mislukkingen en fouten toe te geven:

Stap 1: Wanneer je weet dat je een grote fout hebt gemaakt, druk het niet weg. Onderzoek welk overtuigingen je bent gaan geloven waarom jij je fout niet durft toe te geven.

Stap 2: Achterhaal de kernovertuiging (de angel). Deze gaat altijd over jezelf en niet over de ander! Welke pijn/angst ben je aan het wegdrukken/heb je weerstand tegen om te voelen? Accepteer vervolgens deze angst.

Stap 3: Bedenk wat je liever wilt geloven over jezelf. En formuleer je effectieve acties om hier invulling aan te geven.

Wil je elke maand gratis inspirerende oefeningen ontvangen en tevens mijn gratis eBook Meld je aan via deze link.

 

453 keer bekeken