kop6_evenpersoonlijk

Controle is een illusie. Dat bleek wel weer toen ik onlangs het bericht kreeg dat ik een melanoom op mijn rug heb. Inmiddels is deze weggehaald, is de bijbehorende lymfeklier op kweek gezet om te checken op uitzaaiingen, en heb ik gehoord dat er geen uitzaaiingen zijn. De vlag ging uit!

Het bizarre was dat mijn huisarts niet gealarmeerd was door deze plek. Maar ik wel! Mijn intuïtie zei me dat het niet goed was. Gelukkig vertrouwde ik op mijn eigen gevoel. Een mooie les om van te leren.

Hoe heb ik dit nieuws ervaren? Ik was vooral geschrokken van het woord melanoom. Ik heb vaak gelezen dat je die variant van huidkanker vooral niet moet hebben! Een week lang leefde ik in een soort cocon. Ik had geen aandacht meer voor andere dingen (leefde in een soort trance) en schoot in angst en onzekerheid over wat me te wachten stond.

Het verbaasde me trouwens hoe snel ik me weer ‘normaal’ voelde. Na één week was  ik weer rustig, vrolijk, had weinig last van onzekerheid (voelde vertrouwen over een goede afloop) en had weer aandacht voor andere dingen. Dat laatste was sowieso snel nodig, want een week na de diagnose had ik mijn pitch bij TEDx Maastricht. Na maanden van voorbereiden wilde ik dit toch zeker door laten gaan. Het ging heel goed, ook al werd ik niet gekozen voor het echte podium (er werd slechts één van de 22 sprekers gekozen). Maar, ik ga het zeker proberen bij andere TEDx organisaties. Met name omdat ik feedback kreeg dat mijn speech heel goed was en bij de favorieten hoorde. Het juiste moment voor mij moet nog komen.

Het thema van dit eZine is: de illusie van controle. Het gaat erover dat we nergens zekerheid over hebben ook al denken we dat te krijgen door in de controlemodus te schieten. In mijn geval kwam dit heel dichtbij. Ik leef en eet gezond, ben veel met mijn lijf bezig en probeer zo weinig mogelijk stress te creëren. Het geeft echter geen garanties. Toch geloof ik ook dat dingen niet zomaar gebeuren. De spirituele boodschap voor mij is dat ik nog iets heb los te laten. Ik voelde hem direct..

Veel leesplezier!

Hartelijke groeten,

Marjan Haselhoff

Oefening: Trek je conclusie; controle is een illusie

Merk je wel eens dat dingen helemaal anders lopen dan jij wilt? En dat je dan de neiging hebt om steeds meer alles te controleren? En dat dat vaak averechts werkt? Maar dat je ook niet weet hoe je dan wel het gewenste resultaat bereikt?

Controle; ik denk dat we het allemaal willen en daar onbewust een groot deel van de dag mee bezig zijn. Bottom line willen we bijna allemaal dat dingen op onze manier gaan. En als we niet krijgen wat we willen zijn we sluw en slim genoeg overlevingsstrategieën in te zetten om wel te krijgen wat we willen.

Overlevingsstrategieën zijn gedragingen als: ongeduldig worden, drammerig worden, pleasen, negeren, intimideren, aanvallen, slachtofferen, macht tonen, te lief en aardig doen, controle-freak gedrag tonen.

Het zijn strategieën die niet effectief zijn maar ons wel iets opleveren waardoor we het in stand houden. Het levert iets op wat ons ego behaagt. Het is iets waarmee wij onszelf voor de gek houden. Vaak gaat het over macht, aandacht of gelijk krijgen.

We willen controle omdat we denken dat daarmee het resultaat beter wordt. We hebben dan het gevoel dat we  het resultaat in handen hebben. Niets is echter minder waar. Je bereikt eerder het tegenovergestelde. Je creëert precies wat je niet wilt creëren.

Een voorbeeld

Cynthia is manager bij een grote organisatie in levensmiddelen. Ze heeft mensen in haar team die naar haar idee te veel kletspraatjes houden, te vaak een sigaretje buiten roken en daardoor hun resultaten niet op tijd behalen. Ze heeft de neiging via machtsvertoon de mensen aan het werk te krijgen. Ze houdt goed in de gaten wat iedereen uitspookt en checkt vaak de voortgang van projecten. Tot grote ergernis van de betreffende medewerkers; ze voelen geen vertrouwen, gooien de kont tegen de krib en blijven expres langer buiten om een sigaretje te roken.

Cynthia bereikt dus precies het tegenovergestelde van wat ze wil. Ze denkt dat door het inzetten van macht dingen gaan zoals ze wil dat ze gaan. Haar mensen gaan echter juist minder doen. Haar overlevingsstrategie, macht tonen, werkt dus niet.

Maar wat is dan wel effectief? Door in eerste instantie in te zien dat je geen invloed hebt op het eindresultaat van een project van een ander. En je bewust worden dat het inzetten van overlevingsstrategieën om te krijgen wat je wilt, niet tot meer zekerheid leidt.

Je hebt alleen maar 100% invloed op je eigen gedrag. En 0% invloed op het eindresultaat van de ander. Duwen en trekken vergroot niet de kans op een beter eindresultaat! Het verkleint juist de kans.

Tenzij je effectief gaat beïnvloeden. Dan is de kans op een beter eindresultaat enorm. We kunnen namelijk veel meer beïnvloeden dan we vaak denken. Dit vergt echter een andere mindset en de bewustwording dat jijzelf eerst moet veranderen. Verandering begint niet bij die ander maar bij jezelf.

Cynthia zal eerst moeten begrijpen waarom ze haar overlevingsstrategie ‘gebruiken van macht’ inzet om te krijgen wat ze wil. Dit doet ze omdat ze een angst niet wil voelen. Haar angst is de gedachte dat loslaten geassocieerd wordt met zwakte en falen. Ze heeft loslaten negatief gelabeld.

Toen ze dit ontdekte ging ze anders naar loslaten kijken. Ze begreep dat loslaten niet betekent dat het je niet meer interesseert. Ze ontdekte dat de keuze om los te laten in veel gevallen juist heel effectief is. Waarom? Omdat ze toch geen echte invloed heeft op de ander.

Cynthia voelde dat loslaten haar nieuwe zienswijze in het leven ‘moest’ worden. Loslaten geeft namelijk rust. En precies deze innerlijke rust is nodig om met een open mind naar situaties te kijken. Cynthia durfde in een gesprek met haar medewerkers te vertellen wat haar dwars zat.

Ze legde uit wat het gedrag van haar medewerkers met haar deed (dat het irritatie opriep). En dat ze de behoefte heeft dat mensen verantwoordelijkheid nemen om hun resultaten te behalen. Dit gesprek betekende een grote omslag in de verhouding tussen haar en haar medewerkers. Eindelijk begrepen haar mensen haar controledwang. Het open gesprek resulteerde in begrip én in ander gedrag bij haar team dat nu op tijd resultaten behaalt.

Het stappenplan naar minder controleren

Stap 1: Ontdek in welke overlevingsstrategie jij soms schiet om te krijgen wat je wilt als dingen niet gaan zoals jij wilt dat ze gaan.

Stap 2: Onderzoek welke angst onder deze strategie ligt door jezelf af te vragen wat je niet wilt voelen.

Stap 3: Accepteer vervolgens deze angst en maak contact met iets wat je liever wilt geloven over jezelf. Zoek je nieuwe perspectief. En bedenk welke proactieve acties horen bij dit perspectief.

Wil je elke maand gratis inspirerende oefeningen ontvangen en tevens mijn gratis eBook Meld je aan via deze link.

 

170 keer bekeken